luni, 13 iunie 2011

TNL în mediul rural

  

Sâmbătă, 11 iunie 2011, a avut loc şedinţa Biroului Permanent Naţional al Tineretului Naţional Liberal. În cadrul acesteia, au fost prioritizate proiectele care se vor desfăşura în cei doi ani de mandat al acestui for, ales recent la Congresul din 7 mai 2011.

Reprezentanţii tinerilor liberali au considerat Programul ”TNL în mediul rural” una dintre cele mai importante inţiative şi au hotarât ca activităţile propuse în cadrul acestuia să înceapă neîntârziat. În acest sens, Biroul Permanent Naţional al TNL, a adoptat următoarea rezoluţie:

Rezoluţie
O nouă Românie Rurală pentru tineri

Lansat ca o nouă fumigenă destinată să mascheze impotenţa administrativă şi corupţia guvernării portocalii, proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a României dovedeşte încă o dată incapacitatea preşedintelui Băsescu de a înţelege ce se întâmplă în România reală. Acea Românie care, în urmă cu doar câţiva ani, era ”poporul la care ne întoarcem” este acum ”o adunătură de leneşi” care nu înţelege viziunea măreţului conducător.

Grăbiţi să răspundă la semnul lansat de preşedintele ţării, guvernul şi majoritatea forţată din Parlamentul României se pregătesc să arunce ţara într-un haos administrativ şi organizatoric. Singura motivaţie pentru acest proiect este de ordin electoral, şansa lor de a rămâne la putere în 2012 fiind legată, inevitabil, de aruncarea României în haos.

Câteva sute de aleşi locali liberali, membri ai TNL, au fost prezenţi astăzi la lansarea Viziunii Uniunii Social Liberale pentru Administraţia Publică şi Dezvoltarea Regională. Tinerii liberali au avut ocazia să ia parte la prezentarea primului program coerent privind administraţia publică, bazat pe nevoile reale ale României şi ale românilor.

Noi, tinerii liberali, considerăm că unul dintre pilonii reformei administraţiei publice din România este planul de relansare şi transformare a României Rurale, în care trăiesc mai bine de jumătate dintre cetăţeni, într-un mediu atractiv pentru tineri. Credem cu tărie că revenirea tinerilor într-un mediu rural care să-i atragă şi să-i motiveze este una dintre marile şanse pe care România nu are voie să le rateze.

Fideli crezului nostru, lansăm astăzi un program naţional major denumit ”TNL în mediul rural”. Iniţiativă unică în mediul politic românesc, proiectul nostru îşi propune să abordeze într-un mod pragmatic şi realist, problemele tinerilor din mediul rural. Nesiguranţa, sărăcia şi lipsa de speranţă cu care se confruntă astăzi această importantă componentă a societăţii româneşti trebuie să dispară. Nu prin vorbe sau acţiuni visate peste noapte de un preşedinte rupt de realitate, ci prin politici publice coerente şi viabile.





În scurt timp, programul ”TNL în mediul rural”, se va concretiza într-o serie de proiecte, menite să reducă decalajul semnificativ existent în România între mediul rural şi cel urban. Suntem pregătiţi să demonstrăm că România Rurală are viitor şi că acesta poate fi aşa cum ni-l dorim.
           
Bucureşti, 11 iunie 2011
Biroul Permanent Naţional al Tineretului Naţional Liberal




Pentru detalii şi alte informaţii:
Ciprian Jichici – Purtător de cuvânt al TNL, 
e-mail: ciprian.jichici@genisoft.eu, tel. 0744.780.832;
Cornel Poteraşu – Coordonator Program "TNL în mediul rural", 
e-mail: cornelpoterasu@yahoo.com, tel. 0728.220.330.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu