marți, 28 iunie 2011

TNL ia atitudine faţă de mojicie

Bucureşti, 27 iunie 2011


Comunicat de presă


Având în vedere ultimele ”reorganizări” successive ale Romaniei în 8, 16 sau 8+2 judeţe sau regiuni  şi ”noua istorie” a României, în care unul dintre cei mai respectaţi români din toate timpurile, atât în ţara lui, cât şi peste hotare, este numit trădător, Tineretul Naţional Liberal consideră absolut necesar să facă publică atitudinea sa în faţa dezastrului în care se află astăzi România.

Noi, tinerii liberali, suntem urmaşii studenţilor care, în 8 noiembrie 1945, au declanşat cea mai mare manifestaţie anti-comunistă din România de până în 1989. Respingem cu hotărâre comportamentul actualilor conducători ai ţării. Nu înţelegem de unde atâta înverşunare de a distruge meritele trecutului românesc. În ciuda tuturor necuviinţelor acestora faţă de reperele morale ale poporului român nu ne-am descurajat în încercarea de a ne face prezentul mai bun şi nu am plecat, încă, din ţară. În afară de asta, avem vreo vină?

Cum îşi permite preşedinţele ţării să îl numească trădător pe MS Regele Mihai I al României ? Cum se face că este nevoie ca opoziţia şi intelectualii României – fie ei monarhişti sau nu – să amintească preşedintelui statura extraordinară de om de stat a MS Regele Mihai I? Cum se face că ungurii din UDMR sunt cei care temperează calculele matematice de judeţe şi voturi cu care Băsescu împarte ţara?

Cine vă dă dreptul, domnule Preşedinte, să spuneţi toate acele lucruri  nefericite, în numele nostru, al tuturor românilor? Cine vă dă dreptul să ne faceţi de ruşine în întreaga lume cu o nonşalanţă uluitoare? Faceţi nişte declaraţii halucinante, despre care unii cred că sunt premeditate. Suntem îngroziţi de perspectiva că aceştia ar putea avea dreptate.

Cuvintele jignitoare aduse la adresa MS Regele Mihai I nu fac decât să deprecieze imaginea naţiunii române în faţa cancelariilor europene, o imagine şi aşa pătată de nenumarate ori de către preşedintele Traian Băsescu şi actualul guvern.

Noi ne amintim cu smerenie de tinerii care au luptat - şi unii dintre ei au murit - pentru un viitor mai bun, pe baricadele din 1989, în cea mai amplă şi mai sângeroasă revoluţie anti-comunistă din ţările fostului bloc comunist. Suntem profund indignaţi de perseverenţa cu care conducătorii actuali ne distrug viitorul. În afară de faptul că nu v-am votat, avem vreo vină? Nu mai reuşim să numărăm de câte ori această ţară a intrat şi ieşit din criză.

În Europa, domnilor conducători, nu intrăm cu o semnătură. Eforturile guvernului liberal au fost complet spulberate de incapacitatea şi demagogia cu care guvernaţi ţara din 2009 încoace. Economia este la pământ, îngropată, nu în criza mondială ci în criza incompetenţei şi corupţiei pe care o implementaţi la toate nivelurile pe care le puteţi subjuga politic. I-aţi umilit şi i-aţi dezbinat pe români! Dar nu toţi am plecat capul!

Noi, tinerii liberali, vă somăm, domnilor conducători, ca până la alegeri să vă preocupaţi doar de a lăsa tinerilor din România o ţară unită din punct de vedere teritorial, stabilă economic şi lipsită de convulsii sociale. De restul ne vom ocupa noi, liberalii. Noi, cei care care am reuşit să construim o Românie Modernă Prosperă şi Demnă.

Tineretul Naţional Liberal
Contact: Departamentul de comunicare - Ciprian Jichici, purtător de cuvânt al TNL, e-mail: ciprian.jichici@pnl.ro, tel: 0744.780.832

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu