Populaţia României a tot scăzut de la Revoluţie încoace. Într-o ţară cu spor demografic negativ, e o certitudine că numărul cetăţenilor care existau în 2003 pe listele electorale nu mai corespunde cu realitatea.
În condiţiile astea, decizia Curţii Constituţionale de a impune un prag de participare de 50% +1 pentru validarea Referendumului nu numai că este în neconcordanţă cu recomandările Comisiei de la Veneţia, dar este împotriva oricărui principiu democratic.
De fapt, Curtea Constituţională a decis că la Referendum, morţii au votat pentru menţinerea în funcţie a lui Traian Băsescu.
La asta, s-a adăugat şi decizia PD de a boicota alegerile, adică de a-şi îndemna susţinătorii să adopte postura mortului în păpuşoi.
Traian Băsescu susţine că are tot dreptul să se întoarcă la Cotroceni, pentru că ar fi beneficiat de votul românilor. Aşa o fi, dacă socotim ca e o ţară normală aceea în care morţii iau decizii în numele celor vii. Şi oameni vii au fost, fără tăgadă: au fost oameni care au votat DA, şi oameni care au votat NU, dar în egală măsură vii şi activi în scena politică. Şi au fost mulţi, fără dubiu: mai bine de jumătate dintre cei care sunt în viaţă şi au drept de vot.
E grav ce se întâmplă zilele acestea. E grav, pentru că atunci când cetăţeanul vede că votul lui practic nu contează, că majorităţii absolute i se poate impune punctul de vedere al minorităţii (care, pentru a pune sare pe rană, se mai şi pretinde depozitara valorilor democratice), există un risc major de pierdere completă a încrederii în instituţia votului şi în democraţia însăşi.

Conform regulilor democratice, Traian Băsescu are aceeaşi îndreptăţire de a se considera Preşedintele României ca şi Dan Diaconescu. Şi unul, şi celălalt, au pretins că voturile neexprimate sunt, de fapt, voturi în favoarea lor.
Excelent text!
RăspundețiȘtergereDD presedinte? Alt oligofren! Aferim efendi.
RăspundețiȘtergere